2011. június 22., szerda

Több a milliomosA válság előttinél több milliomos van most a világon. A válság közben megcsappant bankszámlák újra feltöltődtek. 2010-ben világszerte 10,9 millió személy rendelkezett 1 millió USD-t meghaladó szabadon felhasználható vagyonnal, amit a pénzpiacokon be tudnak fektetni. Ez 8,3 %-kal több a 2009. évinél. Összesen 42,7 milliád USD-ről beszélünk - ilyen sok soha nem volt.


Elsősorban Ázsiából származik ez a növekedés, ami olymértékű, hogy az ázsiai milliomosok száma (3,3 millió ember 10,8 millió USD) mostanra meghaladta az európaiékat (3,1 millió ember 10,2 millió USD). A legtöbb gazdag milliomos azonban változatlanul Észak-Amerikában él: 3,4 millió ember össz szabadon felhasználható vagyona 11,6 millió USD.


A gazdagok több mint fele változatlanul Észak-Amerikában, Németországban és Japánban él. A kíniaiaknak sikerült időközben a 4. helyre felkúszniuk. Ausztráliában és Olaszországban is szép számmal találhatunk milliomosokat. Európán kívül az Öböl-országok, India, Indonézia, Szingapúr, Brazília és Vietnam is egyre több milliomossal rendelkezik. De Sri Lankán és Lengyelországban is nőtt a milliomosok száma.


Svájcban 243.200 főről beszélünk, ez az előző évhez képest 10%-os növekedés. Ehhez az erős svájci frankon kívül a gazdasági növekedés is hozzájárul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése