2011. június 13., hétfő

Orvosi kezelés számlája

A héten megérkezett a március 30-i orvosi vizit számlája. Nem siették el. Az összeg 72 frank. Tételesen felsorolják, hogy mi mennyibe került. Az első 5 perc 15,81 frank, a 2. is ugyanannyi, a 3. viszont már csak 7,9. Technikai szolgáltatás 22,6 frank, a laborvizsgálat (vérvétel) díja pedig 29 frank (ezeket még tovább részletezi a számla).


További 30 nap áll rendelkezésünkre a számla kiegyenlítésére.


Rájöttem, hogy alapvető különbség Magyarország és Svájc között (persze több is van), hogy itt előbb megkapja az ember a szolgáltatást és csak jóval (hónapokkal) utána kell fizetni. Az egész éves iskolai ebédet pl. most, a tanév végén kell egyösszegben kifizetni. Otthon többnyire mindent előre. Bizalom, kultúráltság, szabályozottság? Vagy mind együtt?

2 megjegyzés:

  1. akkor ez egy olcsó kezelés volt. Nekem is a héten érkezett meg a szemvizsgálat díja tételes felsorolással: jobb szemhéj kifordítva: 5 Fr., bal szemhéj kifordítva: 5 Fr. Végösszeg: 106 Fr. Ooopsz

    VálaszTörlés
  2. Nem hangzik túl jól ez a szemhéj kifordítás! Rendbejött a szemed? Nálunk a helyzet az volt, hogy én diagnosztizáltam, az orvos meg bólogatott, ill. elvégeztetett egy vérvizsgálatot. Ja, és felírt 2 gyógyszert, tartaléknak, ha egyszer netalán szükség lenne rá.

    VálaszTörlés