2011. május 20., péntek

Planking - Az új őrületGyanútlanul olvasom az újságot (pardon, az internetes hírportált), amikor fura képekkel szembesülök: különböző tárgyakon egyensúlyozó emberek képével. Neve is van a gyereknek: planking. A lényeg az, hogy hason feküdjön az illető megeszített, merev testtel, a lehető legkisebb felületen érintkezve a támasztékkal, és se a láb-, se a kézujjai ne érintkezzenek semmivel. Ha minden igaz, Ausztráliából indult és nagy sebességgel terjedt, megőrjítve a svájciakat is.


Az egyszerű, hétköznapi felvételeken túl már meghirdettek egy olyan vetélkedőt is az interneten, hogy ki tudja a főnökét "kifektetni"? A hajlandóság növelésének kedvéért egy kicsit reklámszagúra vették a dolgot, ugyanis minden "kifeküdt" cégvezető neve alatt szerepel cégének neve, esetleg címe is.


A sajtóban arra is figyelmeztetnek, hogy a planking veszélyes dolog, ugyanis olyan izmokat vesz igénybe, amiket az ember egyébként nem használ, és nagyon jó egyensőly-érzéket igényel. Mindenképpen szükséges a bemelegítés is - tetőtől (nyaktól) talpig. Sok-sok őrült kép itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése