2011. május 9., hétfő

Cablecom - internet

Internetelőfizetésünk a Cablecom-nál van, ami néhány hete UPC-Cablecom lett. Ebből az apropóból egyébként gyorsabb internettel ajándékozták meg előfizetőiket, így minket is.


Eddig nagyjából minden zökkenőmentesen ment, de szombaton megszűnt az internetkapcsolatunk. Felhívtam a szolgáltatót (ahol egyébként 4 nyelv közül lehet ügyintézési nyelvet választani). Az ügyintéző is látta, hogy nincs kapcsolatunk, de hétvége lévén annyit tudott csak ígérni, hogy fel fog hívni valaki időpontegyeztetés miatt és hétfőn, vagy legalábbis hamarosan jön egy szerelő, aki megnézi, hogy mi lehet a probléma. Azt mondta, hogy természetesen 10 frankot jóváírnak a számlánkon a kellemetlenségért (a havi előfizetési díj 50 frank). Otthon ez úgy szokott kinézni, hogy ha valamilyen okból kifolyólag szolgáltatás-kimaradás volt és felhívtam a szolgáltatót (és ez bizony elég gyakran bekövetkezett), akkor a hírközlési törvényre (vagy valami effélére) hivatkozva az volt a válasz, hogy x napig (talán 1 hétig?) belefér a szolgáltatáskimaradás, mindenféle retorzió ill. az előfizető kompenzálása nélkül...


Viszont az itteni ügyintéző ügyesen kihasználta az alkalmat és gyorsan lecsapott rám - ha már úgyis vonalban voltam -, hogy látja, nincs náluk se vezetékes telefon, se digitális tévé előfizetésünk. Nem szeretnénk? Mert ha most rajta keresztül bármelyiket megkötjük, eltekintenek az egyszeri átállási díjtól (bármit módosít az ember az előfizetésén, 35 frank kezelési díjat kell fizetni). Ráadásul van 3 hónap tesztperiódus, amin belül minden további nélkül fel lehet mondani. Mivel már amúgy is gondolkodtam egy vezetékes telefon-előfizetésen, belementem az üzletbe. Így havi 9 frankkal fizetünk csak többet (mennyi is otthon egy telefon-előfizetés?...). Országon belüli vezetékes hívás díja 6 rappen/perc.


Az internetkapcsolatunk 1-2 órán belül helyreállt. Lehet, hogy csak szerettek volna beszélni velünk, ezért egy kicsit lekapcsolták az internetet? :)

2 megjegyzés:

  1. Nálam még egyetlen internet szolgáltató sem hivatkozott a hírközlési törvényre és, hogy nem akarnak időben megavítani netet. Sőt volt olyan, hogy egy picivel kisebb jelerősség miatt ingyen és bérmentve átkáblezték a teljes lakást, kicserélték a szűrő és a modemet.

    És, hogy mennyibe kerül Magyarországon egy vezetékes telefon havidíja? 500ft a legolcsóbb, azaz 2 svájci frank.

    VálaszTörlés
  2. Gábor, ez biztos szolgáltató-függő. Nekünk - és ez itt nem a reklám helye - a Fibernet-tel vol elég rossz tapasztalatunk Magyarországon. Az árak átszámításáról gyorsan leszoktunk, mert sokkoló, ha Ft-ban nézzük őket.

    VálaszTörlés