2011. február 4., péntek

Zoo Zürich

Ilyen jópofa plakátokat lehet látni városszerte, ugyanis a zürichi állatkert úgy döntött, hogy elefántjainak tágasabb, méltóbb lakhelyet szeretne kialakítani (egész pontosan 6x akkorát, mint a jelenlegi), amihez adományokat várnak.

Ennek apropóján gyorsan megnéztem az interneten, hogy mit is lehet tudni az állatkertről. A döntés gyors volt: amint jó idő lesz, megyünk, megnézzük személyesen is. Az állatkert honlapja maga egy fél napos programot biztosít. Érdemes megnézni a rövid ill. a hosszú bemutató filmet is. Aztán található még film az oroszlánokról, és webkamera, amivel szintén az oroszlánok életét lehet nyomonkövetni. A budapesti állatkertben hosszas, célirányos kutatás után volt szerencsém egyszer egy oroszlán néhány cm2-nyi részét megpillantani. Ehhez képest a webkamerán keresztül épp 5 oroszlánt láttunk, amint felszabadultan játszottak.

Egyik kedvencem a Foto-Tipps, vagyis hasznos tanácsok arra vonatkozóan, hogy melyik állatot hogyan tudod sikeresen megörökíteni (pl. üvegfal mögül a gorillát, akváriumban a halakat milyen objektívvel, blendenyílással, vaku nélkül stb.).

Elektronikus képeslapok (e-cards) is szép számmal találhatók itt. Németül, ill. a svájci németet bíróknak pedig ajánlható a National Geographic helyett nézhető, az állatkertben felvett és kommentált, interjúkkal tarkított filmek tömkelege az ott élő állatokról. Az egyik legújabb ezek közül a fókákról szól. Nagyon helyesek!


Az állatkert nem csupán az állatok bemutatására szolgál, igazi élménypark. Csupán egyet emelnék ki a számos lehetőség közül. Éjszakai túrát is szerveznek a parkon belül (ami után az állatkert területén belül jurtában, hálózsákban alva lehet éjszakázni és másnap további kulisszák mögötti programokon részt venni) áprilistól októberig. Az októberi időpontokon kívül minden időpont foglalt már, június-júliusban van még 2-2 szabad hely.

Még sokáig áradozhatnék, de majd inkább azután folytatom, ha nem csak a honlapot, hanem magát az állatkertet is láttuk! :)

1 megjegyzés:

  1. mi már láttuk, ajánlom! :) nézzétek meg alaposan az árakat, az egyszeri belépés nagyon drága, sokkal jobban megéri az éves bérlet, ha jól emlékszem, már 3 látogatásnál pénzednél vagy :)

    VálaszTörlés