2011. február 10., csütörtök

Költözés előtti selejtezés/búcsú partyAz egyik család néhány hét múlva elköltözik Londonba, ezért egy csomó mindent kiselejteztek, amiket már nem akarnak magukkal vinni. Ezek elsősorban gyerekholmik. Az óvodás kisfiúnak azt mondták, hogy amitől hajlandó megválni (kinőtt játékok), ahelyett Londonban kap majd újakat.

Nagyon érdekesen oldották meg a dolgot. Kb. 8-10 családot hívtak meg egy búcsúbuli-féleségre. Mindenki kapott egy tombolajegyet. Ezekkel igazán nagy dolgokat lehetett nyerni: 3 belépőt az itteni legnépszerűbb, hatalmas játszóházba; egy 2 főre szóló 14 napos fitnessbérletet és egy felfújható, rendes méretű kenut. Ez talán a kellemes emlékek megőrzése miatt, búcsúajándékként a nyerteseknek.

Ezen kívül minden elvitt játék után kap a kisfiú a szüleitől 5 Frankot és az így összegyűlt pénzből veszik meg kint az új játékokat.

A család egy kúriában lakik, gyönyörű parkkal. A bejáratnál felállítottak egy asztalt, ide ki voltak rakva ruhák, meg egyéb holmik. Még szatyrok is voltak kitéve, hogy legyen miben elvinni. A lakásban is meg voltak jelölve dolgok, pl. magazinok (olvasnivalók anyukáknak jelöléssel), bébiholmik, gyerekjátékok. Én pl. elhoztam egy mágneses síléctartót, amit a kocsi tetejére lehet felrakni. De volt pl. egy nagy kocsi is, olyan, amilyennel a bp-i állatkertben a gyerekeket lehet húzni.

Volt rengeteg pizza, rengeteg gyerek (itt sok családnak van 3 gyereke) és Valentín napi sütidíszítés is. Szív alakú sütiket sütött a vendéglátó, ehhez készített rózsaszín krémet, amit rá lehetett kenni, és rakott ki mindenféle színes cukorkát, színes szívdrazsékat, amikkel díszíteni lehetett. Nagy sikere volt.

Így hát csaknem üres kézzel mentünk (ez volt a kérés, hiszen megszabadulni akartak dolgoktól, nem újakat kapni) és jó pár dolgot elhoztunk, a vendéglátók legnagyobb örömére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése